Grilované řízky od bači
28 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2kusyPaprikové lusky čerstvé
- 80gramůVepřový bok
- 100gramůAnglická slanina
- 8kusůŽemle tuková
- marináda
- 1decilitrOlej olivový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 1lžíceOmáčka sojová pikantní
- 2špetkySůl
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceHarissa pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1102 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
72 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Nejdříve připravíme marinádu: do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, čerstvě pomletý pepř 4 barev, sójovou omáčku, sůl, prolisovaný česnek a paprikovou pastu. Vše dobře promícháme.
- 2Omytou vepřovou kýtu osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky (přibližně 2 cm). Maso po okrajích mírně nařízneme, naklepeme a potřeme marinádou. Odložíme do druhého dne do chladničky.
- 3Druhý den omyjeme papriky, rozpůlíme je a zbavíme semínek. Na každý plátek dáme poloviny papriky, plátek pikantního okořeněného vepřového uzeného boku a vše zabalíme do 2-3 plátků anglické slaniny. Vše dobře přichytíme párátky nebo špejlí.
- 4Rozehřejeme gril a řízky grilujeme z každé strany asi 4 minuty. Během grilování je potíráme marinádou. Podáváme je s čerstvými žemlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.