Grilované řízky od bači

28 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1102 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
72 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
4 g
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve připravíme marinádu: do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, čerstvě pomletý pepř 4 barev, sójovou omáčku, sůl, prolisovaný česnek a paprikovou pastu. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Omytou vepřovou kýtu osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky (přibližně 2 cm). Maso po okrajích mírně nařízneme, naklepeme a potřeme marinádou. Odložíme do druhého dne do chladničky.
  • 3
    Druhý den omyjeme papriky, rozpůlíme je a zbavíme semínek. Na každý plátek dáme poloviny papriky, plátek pikantního okořeněného vepřového uzeného boku a vše zabalíme do 2-3 plátků anglické slaniny. Vše dobře přichytíme párátky nebo špejlí.
  • 4
    Rozehřejeme gril a řízky grilujeme z každé strany asi 4 minuty. Během grilování je potíráme marinádou. Podáváme je s čerstvými žemlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.