Grilované rybí steaky
13 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 4lžíceVíno bílé
- 1lžičkaCitronová kůra
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1200gramůTuňák obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
483 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
20 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
227 mg
Cukr
176 mg
Postup přípravy
- 1V nekovové misce promícháme olej, víno, nastrouhanou citrónovou kůru a šťávu, nasekanou petrželku a tymián.
- 2Rybí steaky vložíme do marinády a několikrát je v ní obrátíme. Necháme marinovat zakryté 20 minut při pokojové teplotě.
- 3Rybí steaky necháme okapat a dáme do zapékací formy. Grilujeme v troubě předehřáté na 250 °C v horní části trouby asi 3 minuty. Formu vyndáme, ryby osolíme, obrátíme a dáme znovu do trouby. Grilujeme ještě 5 minut, až ryba lehce zhnědne.
- 4Upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.