Grilované sardinky se salsou
20 min.
Ingredience
- 800gramůSardinka obecná
- 30mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200gramůSalát ledový
- 1kusLimetka
- Na salsu
- 1kusAvokádo
- 150gramůRajčata
- 2kusyChilli paprička zelená
- 30gramůKoriandr čerstvý
- 3gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
49 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do kůže sardinek nařízneme hlubší zářezy, potřeme olejem, smíchaným s citronovou šťávou, nasolíme, opepříme a necháme chvíli uležet.
- 2Mezitím připravíme salsu verde. V míse promícháme na drobné kostičky pokrájené avokádo, rajčata, nasekané chilli papričky bez jader, citronovou šťávu, koriandr, sůl a pepř.
- 3Sardinky grilujeme 10 minut za občasného otáčení. Podáváme ozdobené plátkem limetky, s natrhaným ledovým salátem a salsou verde.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.