Grilované sardinky se salsou

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
49 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kůže sardinek nařízneme hlubší zářezy, potřeme olejem, smíchaným s citronovou šťávou, nasolíme, opepříme a necháme chvíli uležet.
  • 2
    Mezitím připravíme salsu verde. V míse promícháme na drobné kostičky pokrájené avokádo, rajčata, nasekané chilli papričky bez jader, citronovou šťávu, koriandr, sůl a pepř.
  • 3
    Sardinky grilujeme 10 minut za občasného otáčení. Podáváme ozdobené plátkem limetky, s natrhaným ledovým salátem a salsou verde.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.