Grilované španělské ptáčky
35 min.
Ingredience
- 0,5litrVoda pitná
- 600gramůHovězí maso přední
- 100gramůMáslo čerstvé
- 300gramůSýr Eidam cihla 30%
- 300gramůAnglická slanina
- 400gramůŠvestky
- 400gramůFíky sušené
- 20gramůKoření grilovací
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
52 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky namočíme do vody na 30 minut, scedíme, vypeckujeme a překrojíme na půlky. Fíky nakrájíme na tenké proužky.
- 2Maso nakrájíme na řízky, potřeme máslem, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme na tenké plátky. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, plátek sýra, posypeme švestkami a fíky, zavineme, dobře spojíme ve studené vodě namočenými párátky, celého ptáčka ještě potřeme máslem a obalíme v koření.
- 3Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme připravené ptáčky a z každé strany opékáme přibližně 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.