Grilované španělské ptáčky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
52 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
7 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky namočíme do vody na 30 minut, scedíme, vypeckujeme a překrojíme na půlky. Fíky nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Maso nakrájíme na řízky, potřeme máslem, osolíme, opepříme, přes fólii naklepeme na tenké plátky. Na každý plátek masa položíme plátek anglické slaniny, plátek sýra, posypeme švestkami a fíky, zavineme, dobře spojíme ve studené vodě namočenými párátky, celého ptáčka ještě potřeme máslem a obalíme v koření.
  • 3
    Gril potřeme olejem, rozpálíme na vysokou teplotu, na rošt naskládáme připravené ptáčky a z každé strany opékáme přibližně 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.