Grilované špízy se zeleninou
61 min.
Ingredience
- 700gramůVepřové maso libové
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 250gramůRajčata Cherry
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžíceKoření grilovací
- 2lžíceProvensálské koření
- 200gramůŠvestky
- 30dekagramůSlanina vepřová
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve nakrájíme maso na větší kostičky, naložíme do směsi se 4 lžícemi oleje, soli, pepře, grilovacího koření a provensálského koření. Směs s masem několikrát promícháme a odložíme do chladničky zhruba na 30 minut.
- 2Mezitím omyjeme a na větší kousky nakrájíme veškerou zeleninu, kromě rajčat, poté nakrájíme sýr na silnější čtverečky. Do jednotlivého plátku slaniny zabalíme vždy 1 sušenou švestku bez pecky.
- 3Jehly na špízy potřeme zbývajícím olejem, střídavě napichujeme maso, zeleninu, slaninu se švestkami a sýr. Když jsou špízy hotové, zlehka je celé potřeme směsí, ve které se marinovalo maso. Popřípadě můžeme špízy dosolit.
- 4Špízy grilujeme zhruba 16 minut, přičemž je nezapomínáme obracet, aby se nepřipálily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
kuala
po 9. 6. 2014
Naprosto genialni
Casi Bella
ne 13. 10. 2013
Doporučuji špízy jsou naprosto skvělé!