Grilované špízy se zeleninou

61 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
7

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
44 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve nakrájíme maso na větší kostičky, naložíme do směsi se 4 lžícemi oleje, soli, pepře, grilovacího koření a provensálského koření. Směs s masem několikrát promícháme a odložíme do chladničky zhruba na 30 minut.
  • 2
    Mezitím omyjeme a na větší kousky nakrájíme veškerou zeleninu, kromě rajčat, poté nakrájíme sýr na silnější čtverečky. Do jednotlivého plátku slaniny zabalíme vždy 1 sušenou švestku bez pecky.
  • 3
    Jehly na špízy potřeme zbývajícím olejem, střídavě napichujeme maso, zeleninu, slaninu se švestkami a sýr. Když jsou špízy hotové, zlehka je celé potřeme směsí, ve které se marinovalo maso. Popřípadě můžeme špízy dosolit.
  • 4
    Špízy grilujeme zhruba 16 minut, přičemž je nezapomínáme obracet, aby se nepřipálily.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
kuala
po 9. 6. 2014
Naprosto genialni
Casi Bella
ne 13. 10. 2013
Doporučuji špízy jsou naprosto skvělé!