Grilované telecí řízky se slaninou a ovčím sýrem
25 min.
Ingredience
- 600gramůTelecí kýta
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 60gramůSlanina vepřová
- 70gramůSýr Oštiepok
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
27 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
40 mg
Vápník
25 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na silnější řízky, zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a pod fólií necháme hodinu uležet. Slaninu nakrájíme na tenké plátky, po krajích nařízneme, oštěpek nastrouháme.
- 2Plátky masa vložíme pod rozpálený gril a z jedné strany grilujeme zhruba 4 minuty. Poté maso obrátíme a grilujeme další 3 minuty. Grilované plátky poklademe slaninou, posypeme sýrem a necháme pod grilem asi 3 minuty, až se slanina ugriluje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.