Grilované tuňákové steaky
112 min.
Ingredience
- 250gramůOlej olivový
- 200gramůČervená řepa
- 200gramůPetržel - nať
- 1000gramůFenykl čerstvý
- 50gramůKapary
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceSůl
- 120mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 2000gramůTuňák obecný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme barevné oleje. Do dvou kastrolků rozdělíme olivový olej, do jednoho vsypeme na drobné kousky pokrájenou syrovou oloupanou červenou řepu, do druhého pak nakrájenou čerstvou petrželovou nať. Kastrolky postavíme na mírný oheň a 1,5 hodiny zahříváme, teplota ale nesmí překročit 70 °C. Každý olej zvlášť pak na jemno rozmixujeme, přecedíme přes jemný cedník a osolíme. Získáme tak jeden zelený a jeden červený olej.
- 2Čerstvý fenykl nakrouháme na jemné plátky, kapary nakládané v soli opereme a najemno nakrájíme. Fenykl a kapary pak opečeme na másle, osolíme, přelijeme sladkou smetanou, zredukujeme, rozdělíme na talíře a uložíme v teple.
- 3Čerstvého tuňáka nakrájíme na 200g filetové steaky, osolíme je a na grilu zprudka opečeme 1 minutu z každé strany. Necháme je ve teple (asi 80 °C) na 10 minut odpočinout. Správně ogrilovaný steak z tuňáka má být propečený z každé strany na 2 mm, uprostřed musí zůstat růžový a teplý. Steaky překrojíme napříč a rozložíme na opečený fenykl.
- 4Tuňákové steaky servírujeme pokapané barevnými oleji.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.