Grilované vepřové kotlety s pomerančem
15 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej olivový
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2kusyPomeranče
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1lžíceŘeřicha
- 800gramůVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
33 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1V misce smícháme olej, sójovou omáčku, šťávu z jednoho pomeranče, hořčici, sůl a pepř. Marinádu pořádně vetřeme do plátků masa. Dáme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny odležet.
- 2Gril rozehřejeme na vysokou teplotu. Rošt potřeme olejem, aby se maso nepřipalovalo. Na gril pak rozložíme maso a grilujeme plátky 8 minut z každé strany. Průběžně je potíráme marinádou.
- 3Na poslední minutu přidáme na gril také na plátky pokrájený pomeranč. Na talíř poté dáme maso, přiložíme plátek grilovaného pomeranče a ozdobíme řeřichou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.