Grilované vepřové řízky s hráškovou oblohou
30 min.
Ingredience
- 1lžícePetržel - nať
- 150gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžičkaKoření grilovací
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 4plátkyVepřová kýta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
107 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
10 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso naklepeme, posypeme grilovacím kořením, zakapeme olejem a necháme odležet hodinu v lednici.
- 2Zelený hrášek prohřejeme a necháme okapat. Do rozehřáteho másla zamícháme sůl a jemně nasekanou petrželku.
- 3Řízky rozložíme na rozehřátý grilovací rošt a grilujeme z každé strany asi 4 minuty.
- 4Přendáme na nahřáté talíře, posypeme petrželkou, pokapeme vypečenou šťávou a obložíme hráškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.