Grilovaný chilli losos

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filé z lososa naporcujeme a okořeníme rozdrcenými chilli paprikami, solí a pepřem. Pokapeme slunečnicovým olejem a necháme půl hodiny uležet.
  • 2
    Než začneme s grilováním, pustíme se do přípravy omáčky, kterou podáme k hotovému masu. Avokádo rozpůlíme a vyjmeme dužninu do mísy. Dužninu rozmělníme vidličkou. Dle chuti přidáme sůl, pepř, nastrouhanou kůru a štávu z citrónu a zpracujeme. Celou směs přendáme do menší misky a upravíme.
  • 3
    Po uplynutí 30 minut položíme lososí filé na rošt či do pekáče a vložíme do předehřáté trouby. Na troubě zapneme program grilování. Lososa během grilování potíráme omáčkou z oleje, chilli paprik, solí a pepře.
  • 4
    Ugrilovaného lososa pokládáme na talíř. Talíř ještě dozdobíme kapií a nasekaným koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.