Grilovaný chilli losos
35 min.
Ingredience
- 500gramůLosos - filety
- 1kusKapie
- 4lžičkyOlej slunečnicový
- 2kusyAvokádo
- 4lžičkyKoriandr čerstvý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1mililitrCitrony
- 0,5lžičkaChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
23 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filé z lososa naporcujeme a okořeníme rozdrcenými chilli paprikami, solí a pepřem. Pokapeme slunečnicovým olejem a necháme půl hodiny uležet.
- 2Než začneme s grilováním, pustíme se do přípravy omáčky, kterou podáme k hotovému masu. Avokádo rozpůlíme a vyjmeme dužninu do mísy. Dužninu rozmělníme vidličkou. Dle chuti přidáme sůl, pepř, nastrouhanou kůru a štávu z citrónu a zpracujeme. Celou směs přendáme do menší misky a upravíme.
- 3Po uplynutí 30 minut položíme lososí filé na rošt či do pekáče a vložíme do předehřáté trouby. Na troubě zapneme program grilování. Lososa během grilování potíráme omáčkou z oleje, chilli paprik, solí a pepře.
- 4Ugrilovaného lososa pokládáme na talíř. Talíř ještě dozdobíme kapií a nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.