Grilovaný chřest se smetanovou bramborovou omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
490 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
31 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
4 g
Cukr
210 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Do horkého oleje dáme vylouhovat čerstvé větvičky estragonu. Jarní cibulku nasekáme najemno. Chřest oloupeme a dáme vařit na dvě minuty do vroucí, osolené vody. Po dvou minutách vařený chřest rychle vybereme a dáme zchladit do studené vody s ledem, aby si chřest zachoval jasnou barvu. Těsně před grilováním necháme chřest krátce okapat, posypeme pepřem a solí a ihned na rozpáleném roštu grilujeme. Chřest při grilování jedenkrát obrátíme a potřeme máslem. Chřest je hotový, když jsou na něm obtisklé tmavé mřížky z grilu. Servírujeme teplé tak, že na na rozhřáté talíře rozdělíme bramborovou omáčku, na kterou rozdělíme grilované výhonky chřestu – asi 6 výhonků na 1 porci – a chřest pokapeme několika kapkami estragonového oleje.
  • 2
    Smetanová bramborová omáčka: brambory rozmačkáme na kaši. Jemně nasekanou cibulku necháme v pánvi na másle zesklovatět a změknout. Vmícháme ji do rozmačkaných brambor, do kterých ještě zapracujeme smetanu a mléko tak, aby vznikla řídká kaše. Osolíme a opepříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.