Grilovaný chřest ve slanině
40 min.
Ingredience
- 120gramůChřest bílý
- 50gramůAnglická slanina
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 1špetkaVegeta
- 80gramůŘedkvička
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 0,5kusPórek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
264 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest oloupeme, omyjeme a povaříme v osolené vodě asi 15 minut.
- 2Vždy 3 chřesty obalíme plátkem slaniny a sepneme párátkem. Osolíme a na pánvi na oleji opečeme dozlatova.
- 3Omyté ředkvičky a pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme na másle. Okořeníme trochou vegety a prolisovaným česnekem.
- 4Na talíře upravíme podušené ředkvičky s pórkem a opečený chřest.
- 5Vhodnou přílohou jsou opečené toasty s bylinkovým máslem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.