Grilovaný ďábelský kapr
25 min.
Ingredience
- Marináda
- 4stroužkyČesnek
- 1,5lžičkykoření Drákulova smrt
- 200mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaOlej chilli
- Na potření gril. plátu
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
73 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
105 mg
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného, vykuchaného a omytého kapra zbavíme hlavy a ocasu. Ostatní maso rozkrájíme na 4 podkovy. Oloupané stroužky česneku utřeme, dáme je do misky, přisypeme ďábelské koření a směs smícháme s olivovým a chilli olejem. Touto směsí potřeme porce kapra a necháme 2 hodiny v chladu odležet.
- 2Připravíme gril, zapneme ho na střední teplotu. Porce kapra osolíme těsně před grilováním. Když je gril správně rozehřátý, položíme porce kapra na speciální grilovací plát (určený pro grilování ryb), který po rozehřátí potřeme olejem, až pak na něj poklademe připravené porce. Podle výšky porce, grilujeme kapra z každé strany po 4-5 minutách. Než porce otočíme, můžeme je znovu potřít zbývající marinádou. Porce kapra podáváme hned horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.