Grilovaný ďábelský kapr

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
942 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
73 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
105 mg
Cukr
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného, vykuchaného a omytého kapra zbavíme hlavy a ocasu. Ostatní maso rozkrájíme na 4 podkovy. Oloupané stroužky česneku utřeme, dáme je do misky, přisypeme ďábelské koření a směs smícháme s olivovým a chilli olejem. Touto směsí potřeme porce kapra a necháme 2 hodiny v chladu odležet.
  • 2
    Připravíme gril, zapneme ho na střední teplotu. Porce kapra osolíme těsně před grilováním. Když je gril správně rozehřátý, položíme porce kapra na speciální grilovací plát (určený pro grilování ryb), který po rozehřátí potřeme olejem, až pak na něj poklademe připravené porce. Podle výšky porce, grilujeme kapra z každé strany po 4-5 minutách. Než porce otočíme, můžeme je znovu potřít zbývající marinádou. Porce kapra podáváme hned horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.