Grilovaný ďas na fenyklu
50 min.
Ingredience
- 2lžíceKopr čerstvý
- 100mililitrůOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1500gramůMořský ďas
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrPernod
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
Počet porcí:
7Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
1 g
Vápník
34 mg
Postup přípravy
- 1Do očištěné ryby uděláme 4 zářezy po obou stranách. Potřeme ji olejem, solí, pepřem, do břišní dutiny a zářezů nasypeme kousky kopru. Rybu necháme odležet.
- 2Fenykl si očistíme, nakrájíme na plátky, potřeme je olejem a grilujeme 4 minuty po každé straně na předehřátém grilu.
- 3Rybu na naolejované mřížce grilujeme asi 10 minut z obou stran a potíráme ji olejem.
- 4Rybu servírujeme s fenyklem a zapáleným pernodem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.