Grilovaný losos s avokádovým salátem
30 min.
Ingredience
- 1kusAvokádo
- 280gramůLosos - filety
- 40gramůRukola
- 40gramůSalát římský
- 18kusůRajčata Cherry
- 300gramůCizrna konzervovaná
- 1kusCitrony
- 2lžíceŠalotka
- 1kusLimetka
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkasirup agávový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
41 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
20 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo.
- 2Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 3Lososa rozkrojíme, abychom získali dvě filety, kůži odstraníme. Osolíme a opepříme a opečeme ho na trošce olivového oleje – 3 minuty z každé strany. Na poslední tři minuty přidáme i citron překrojený na půlky – řeznou stranou dolů.
- 4Cherry rajčata přepůlíme.
- 5Připravíme si dresing – opečený citron vymačkáme do misky. Přidáme k němu i limetkovou šťávu a nasekanou šalotku. Za stálého šlehání přidáme vinný ocet, sirup i olej. Nakonec osolíme a opepříme.
- 6Římský salát natrháme na kousky, promícháme ho s rukolou a rajčaty, přidáme slitou cizrnu a nakrájená vejce na tvrdo. Rozdělíme na dva talíře a ozdobíme avokádem a pečeným lososem.
- 7Přelijeme dresinkem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.