Grilovaný losos s avokádovým salátem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
779 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
41 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
20 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo.
  • 2
    Avokádo oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  • 3
    Lososa rozkrojíme, abychom získali dvě filety, kůži odstraníme. Osolíme a opepříme a opečeme ho na trošce olivového oleje – 3 minuty z každé strany. Na poslední tři minuty přidáme i citron překrojený na půlky – řeznou stranou dolů.
  • 4
    Cherry rajčata přepůlíme.
  • 5
    Připravíme si dresing – opečený citron vymačkáme do misky. Přidáme k němu i limetkovou šťávu a nasekanou šalotku. Za stálého šlehání přidáme vinný ocet, sirup i olej. Nakonec osolíme a opepříme.
  • 6
    Římský salát natrháme na kousky, promícháme ho s rukolou a rajčaty, přidáme slitou cizrnu a nakrájená vejce na tvrdo. Rozdělíme na dva talíře a ozdobíme avokádem a pečeným lososem.
  • 7
    Přelijeme dresinkem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.