Grilovaný losos s mátovou omáčkou

25 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
259 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pečící plech vyložíme alobalem, na něj naskládáme steaky z lososa, posypeme solí a pepřem dle chuti.
  • 2
    Na rozpáleném grilu pečeme po každé straně 4-5 minut dozlatova. Na mátovou omáčku smícháme nahrubo nasekanou mátu, najemno nakrájenou šalotku, olej a šťávu vymačkanou z 1 citronu. Dochutíme solí a pepřem.
  • 3
    Hotové maso rozdělíme na talíře, každý steak přelijeme 1 lžící omáčky, dozdobíme lístky máty a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.