Grilovaný losos s mátovou omáčkou
25 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáta
- 800gramůLosos - filety
- Omáčka
- 1kusŠalotka
- 2lžíceMáta
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
259 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pečící plech vyložíme alobalem, na něj naskládáme steaky z lososa, posypeme solí a pepřem dle chuti.
- 2Na rozpáleném grilu pečeme po každé straně 4-5 minut dozlatova. Na mátovou omáčku smícháme nahrubo nasekanou mátu, najemno nakrájenou šalotku, olej a šťávu vymačkanou z 1 citronu. Dochutíme solí a pepřem.
- 3Hotové maso rozdělíme na talíře, každý steak přelijeme 1 lžící omáčky, dozdobíme lístky máty a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.