Grilovaný mořský jazyk

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
117 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na grilovací rošt rozložíme porce ryby obalené v mouce smíchané se solí a potřené rozpuštěným máslem (3 lžícemi). V předehřátém grilu grilujeme 5 minut z každé strany.
  • 2
    V hrnci rozpustíme zbývající máslo a když začne hnědnout a silně oříškově vonět, prudce ho ochladíme tak, že hrnec s máslem postavíme do připravené mísy se studenou vodou.
  • 3
    Ryby rozdělíme na talíře, pokapeme citronovou šťávou, posypeme petrželkou, nakládaným citronem a nakonec přelijeme ochlazeným máslem a ozdobené klínky citronu ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.