Grilovaný okoun na šalvěji
35 min.
Ingredience
- 1,4kilogramyOkoun říční
- 20gramůŠalvěj čerstvá
- 40mililitrůOlej olivový
- 9gramůSůl
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 1kusLimetka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
582 mg
Postup přípravy
- 1Vykuchaného okouna opláchneme a osušíme. Pokapeme citronovu šťávou a potřeme olivovým olejem zvenku i uvnitř, osolíme a do břicha vložíme několik lístků šalvěje.
- 2Vložíme do grilovací mřížky a pečeme 15 minut z obou stran, neotáčíme příliš často, aby se okoun nerozpadal, raději necháme vytvořit opečenou krustu z kůže.
- 3Podáváme ozdobené lístkem šalvěje a plátkem limetky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.