Grilovaný okoun na šalvěji

35 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
419 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
13 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
582 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchaného okouna opláchneme a osušíme. Pokapeme citronovu šťávou a potřeme olivovým olejem zvenku i uvnitř, osolíme a do břicha vložíme několik lístků šalvěje.
  • 2
    Vložíme do grilovací mřížky a pečeme 15 minut z obou stran, neotáčíme příliš často, aby se okoun nerozpadal, raději necháme vytvořit opečenou krustu z kůže.
  • 3
    Podáváme ozdobené lístkem šalvěje a plátkem limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.