Grilovaný platýz s bylinkovým sýrem
40 min.
Ingredience
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 600gramůPlatýz - filety
- 4lžíceSýr krémový
- 2kusyCuketa
- 4kusyRajčata
- 20gramůSýr Parmezán
- 1kusCibule
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaNové koření mleté
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 2špetkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
18 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvedeme do varu zeleninový vývar s bobkovým listem, vložíme omyté filety a povaříme je zvolna asi 5 minut. Rybu vyjmeme do zapékací mísy.
- 2Čerstvý sýr promícháme s prolisovaným česnekem a lístky čerstvého tymiánu.
- 3Filety potřeme bylinkovým sýrem a posypeme nastrouhaným parmazánem. Grilujeme v troubě pod grilem asi 10 minut.
- 4Omyté cukety a rajčata nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a vše podusíme na oleji asi 7 minut. Osolíme a přidáme citronovou šťávu a nové koření.
- 5Filety upravíme na talíře spolu se zeleninou a pokrm ozdobíme snítkou tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.