Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou
30 min.
Ingredience
- 20kusůPórek
- 2lžícePetržel - nať
- 85gramůOřechy lískové
- 1lžícePomerančová šťáva
- 2lžičkyOcet Sherry
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1262 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
25 g
Sacharidy
252 g
Vláknina
34 g
Cukr
69 g
Postup přípravy
- 1Asi 20 ks menších pórků s oříznutými konci rozložíme do širšího kastrolu ve dvou vrstvách na sebe. Zalijeme vařící vodou, pórky musí být ponořené.
- 2Pod pokličkou vaříme cca 6 minut doměkka. Slijeme, zchladíme a dáme stranou.
- 3Opražené lískové oříšky nasekáme v ruce nebo v robotu, smícháme s olejem, citrusovými šťávami, octem a solí. Vše dobře smícháme až vznikne zálivka do které přidáme nasekanou petrželku.
- 4Pórky grilujeme z každé strany asi jednu minutu.
- 5Horké dáme na talíře a přelijeme zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.