Grilovaný pórek s oříškovou zálivkou

30 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1262 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
25 g
Sacharidy
252 g
Vláknina
34 g
Cukr
69 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Asi 20 ks menších pórků s oříznutými konci rozložíme do širšího kastrolu ve dvou vrstvách na sebe. Zalijeme vařící vodou, pórky musí být ponořené.
  • 2
    Pod pokličkou vaříme cca 6 minut doměkka. Slijeme, zchladíme a dáme stranou.
  • 3
    Opražené lískové oříšky nasekáme v ruce nebo v robotu, smícháme s olejem, citrusovými šťávami, octem a solí. Vše dobře smícháme až vznikne zálivka do které přidáme nasekanou petrželku.
  • 4
    Pórky grilujeme z každé strany asi jednu minutu.
  • 5
    Horké dáme na talíře a přelijeme zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.