Grilovaný pstruh s citronovou šťávou

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
22 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
173 mg
Cukr
410 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z každého pstruha odstraníme hlavu, rozřízneme břišní dutinu a rozevřeme. Špičkou nože uvolníme kosti a odstraníme je, páteřní kost vytáhneme směrem od hlavy.
  • 2
    Ryby rozložíme kůží dolů na olejem vymazaný plech tak, aby se navzájem nedotýkaly. Pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Ochutíme solí, pepřem a posypeme kmínem.
  • 3
    Položíme pod rozpálený gril a cca 6-8 minut grilujeme dozlatova. Maso se musí začít rozpadat. Poté ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.