Grilovaný pstruh s citronovou šťávou
30 min.
Ingredience
- 65mililitrůCitronová šťáva
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1000gramůPstruh
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
22 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
173 mg
Cukr
410 mg
Postup přípravy
- 1Z každého pstruha odstraníme hlavu, rozřízneme břišní dutinu a rozevřeme. Špičkou nože uvolníme kosti a odstraníme je, páteřní kost vytáhneme směrem od hlavy.
- 2Ryby rozložíme kůží dolů na olejem vymazaný plech tak, aby se navzájem nedotýkaly. Pokapeme citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Ochutíme solí, pepřem a posypeme kmínem.
- 3Položíme pod rozpálený gril a cca 6-8 minut grilujeme dozlatova. Maso se musí začít rozpadat. Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.