Grilovaný pstruh s krustou z citrónového tymiánu a piniových oříšků
29 min.
Ingredience
- Grilovaný pstruh
- 520gramůPstruh
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPepř citronový
- 0,5lžičkaKmín drcený
- Krusta
- 2lžíceTymián čerstvý
- 2plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 40gramůOříšky piniové
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
19 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z omytých snítek čerstvého citrónového tymiánu otrháme drobné lístky a dáme je do mixéru. Z chemicky neošetřeného omytého citrónu si nastrouháme kůru, kterou přidáme k tymiánu. Ještě doložíme na kousíčky nalámaný bílý chleba, olivový olej a piniové oříšky. Vše rozmixujeme na jemnou drobenku.
- 2Gril rozehřejeme na střední stupeň. Dva omyté a osušené pstruhy podélně rozpůlíme (bez hlavy) Každá porce by měla mít min. 130g. Na grilovací mísu položíme připravené plátky pstruhů kůží nahoru a grilujeme je 3 minuty (nesmí se spálit). Vyjmeme je z grilu, ale gril nevypínáme. Pstruhy otočíme kůží vespod, posypeme solí, čerstvě pomletým pepřem a drceným kmínem. Krustu rozdělíme na 4 díly, potřeme s ní filety a přitlačíme ji do masa. Vše pokapeme olivovým olejem a vrátíme na gril. Grilujeme je další 3 minuty ale dáváme pozor, aby se nám krusta nepřipálila. Poté pstruhy vložíme do středu trouby a dopečeme je. Pečeme je 7-8 minut. Jakmile jsou pstruzi hotoví, hned je poklademe na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.