Grilovaný vepřový kebab

18 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
28 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na marinádu smícháme sójovou omáčku, sherry, citronovou šťávu, rozetřený česnek, sezamový olej a chilli omáčku. Přidáme na kostky nakrájené maso, dobře promícháme. Zakryjeme a necháme marinovat cca 30 minut v lednici.
  • 2
    Mezitím namočíme špejle na 10 minut do vody. Cibuli nakrájíme na čtvrtky, jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme. Papriky nakrájíme na kousky. Na špejle pak střídavě napícháme maso, cibuli a papriku.
  • 3
    Pečeme na rozpáleném grilu cca 5 minut. Průběžně otáčíme a potíráme marinádou.
  • 4
    Podáváme např. se šafránovou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.