Gruzínský rožeň

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z upravené a odblaněné hovězí svíčkové a z vepřové kýty nakrájíme 6 kousků masa (od každého druhu po 3 kouscích) a napícháme je spolu s oloupanou cibulí na jehly. Osolíme, potřeme částí oleje a necháme několik hodin odležet v chladničce.
  • 2
    Při tepelné úpravě maso na jehlách opepříme, na zbylém oleji opečeme a vyjmeme.
  • 3
    Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku, ještě lehce osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
  • 4
    Nakonec maso přelijeme paprikovou šťávou.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.