Gruzínský rožeň
50 min.
Ingredience
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůHovězí svíčková
- 750gramůVepřová kýta
- 30gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 200mililitrůOlej stolní
- 500gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 500mililitrůHovězí vývar základní
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z upravené a odblaněné hovězí svíčkové a z vepřové kýty nakrájíme 6 kousků masa (od každého druhu po 3 kouscích) a napícháme je spolu s oloupanou cibulí na jehly. Osolíme, potřeme částí oleje a necháme několik hodin odležet v chladničce.
- 2Při tepelné úpravě maso na jehlách opepříme, na zbylém oleji opečeme a vyjmeme.
- 3Výpek zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přidáme mletou papriku, ještě lehce osmahneme, zalijeme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
- 4Nakonec maso přelijeme paprikovou šťávou.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.