Guláš Petra Voka
110 min.
Ingredience
- 325gramůHovězí maso přední
- 450mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno červené
- 325gramůVepřová plec
- 120gramůTuk
- 600gramůLečo sterilované
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůSůl
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 300gramůCibule
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a zpěníme. V tomto základu opečeme za stálého míchání osolené a opepřené hovězí maso. Potom je zalijeme částí vlažného vývaru a pod poklicí dusíme.
- 3K poloměkkému hovězímu masu přidáme maso vepřové a vše dusíme do změknutí.
- 4Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a provaříme.
- 5Šťávu procedíme na maso, přidáme zeleninové lečo i s nálevem a povaříme.
- 6Ke konci varu přilijeme červené víno a vše krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.