Guláš Petra Voka

110 min.
Česká republika

Ingredience

    • 325gramůHovězí maso přední
    • 450mililitrůHovězí vývar základní
    • 100mililitrůVíno červené
    • 325gramůVepřová plec
    • 120gramůTuk
    • 600gramůLečo sterilované
    • 1gramPepř černý mletý
    • 30gramůSůl
    • 30gramůPaprika mletá sladká
    • 300gramůCibule
    • 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, osmahneme na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a zpěníme. V tomto základu opečeme za stálého míchání osolené a opepřené hovězí maso. Potom je zalijeme částí vlažného vývaru a pod poklicí dusíme.
  • 3
    K poloměkkému hovězímu masu přidáme maso vepřové a vše dusíme do změknutí.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem, rozšleháme a provaříme.
  • 5
    Šťávu procedíme na maso, přidáme zeleninové lečo i s nálevem a povaříme.
  • 6
    Ke konci varu přilijeme červené víno a vše krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.