Guláš pochoutkový

130 min.
Česká republika

Ingredience

    • 500gramůCibule
    • 300gramůHovězí kližka
    • 300gramůVepřová plec
    • 300gramůKráličí maso
    • 150gramůSlanina vepřová
    • 2lžičkySůl
    • 2špetkyPepř černý mletý
    • 40gramůSádlo škvařené
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 250mililitrůZakysaná smetana
    • 500gramůBrambory vařené
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
786 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
51 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kostičky a dáme každé zvlášť od sebe. Cibuli pokrájíme nadrobno a slaninu na kostky.
  • 2
    V hrnci vyškvaříme kostky slaniny, přidáme 2 lžíce sádla, přisypeme cibuli, necháme zrůžovět, zasypeme mletou paprikou, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso. Orestujeme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí a pepřem. Šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vodou, vsypeme kostičky obou zbylých mas a vaříme hodinu a čtvrt. Přilijeme smetanu, ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
  • 3
    Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.