Guláš s masem, s uzeninou, paprikou a rajčaty

125 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso z nožiny omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, velké přibližně 2x2cm (i větší). Šunkové klobásy pokrájíme na kolečka. Omytou masitou papriku a malou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme z ní semínka s žebry, pak papriku a chilli pokrájíme na proužky. Rajčata ponoříme na 30 minut do horké vody, pak je zchladíme ppod studenou tekoucí vodou a oloupeme je. Pak je rozkrájíme na osminky. Očištěné cibule drobně pokrájíme, v kastrólu na rozehřátém oleji je osmažíme dozlatova, přidáme maso, promícháme a smažíme přibližně 3-4 minuty, poté maso osolíme, opepříme, přidáme kmín a červenou papriku. Směs promícháme a pod poklicí maso pomalu vydusíme z vlasní šťávy, trvá to přibližně 10-15 minut. Poté přilijeme vroucí vodu a maso pod poklicí budeme vařit přibližně 60-80 minut téměř doměkka. Pak přidáme pokrájenou zeleninu, klobásu a guláš vaříme dalších 15-20 minut.
  • 2
    Na zahuštění v hrnečku se studenou vodou rozmícháme dohladka Maizenu (kukuřičný škrob), přimícháme ji do guláše a vaříme 1 minutu. Guláš podle chuti dosolíme a podáváme teplý s chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.