Guláš s masem, s uzeninou, paprikou a rajčaty
125 min.

Ingredience
- 1kilogramHovězí maso přední
- 2kusyKlobása šunková
- 1kusPaprika červená
- 1kusChilli paprička
- 3kusyRajčata
- 350gramůCibule
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 100mililitrůVoda pitná
- 4krajícePšenično žitný chleba
- 0,2lžičkaPepř černý mletý
- Na zahuštění
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
24 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso z nožiny omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky, velké přibližně 2x2cm (i větší). Šunkové klobásy pokrájíme na kolečka. Omytou masitou papriku a malou chilli papričku rozpůlíme, odstraníme z ní semínka s žebry, pak papriku a chilli pokrájíme na proužky. Rajčata ponoříme na 30 minut do horké vody, pak je zchladíme ppod studenou tekoucí vodou a oloupeme je. Pak je rozkrájíme na osminky. Očištěné cibule drobně pokrájíme, v kastrólu na rozehřátém oleji je osmažíme dozlatova, přidáme maso, promícháme a smažíme přibližně 3-4 minuty, poté maso osolíme, opepříme, přidáme kmín a červenou papriku. Směs promícháme a pod poklicí maso pomalu vydusíme z vlasní šťávy, trvá to přibližně 10-15 minut. Poté přilijeme vroucí vodu a maso pod poklicí budeme vařit přibližně 60-80 minut téměř doměkka. Pak přidáme pokrájenou zeleninu, klobásu a guláš vaříme dalších 15-20 minut.
- 2Na zahuštění v hrnečku se studenou vodou rozmícháme dohladka Maizenu (kukuřičný škrob), přimícháme ji do guláše a vaříme 1 minutu. Guláš podle chuti dosolíme a podáváme teplý s chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.