Guláš s nakládanou zeleninou
75 min.
Ingredience
- 1kilogramVepřová plec
- 2lžíceSádlo vepřové škvařené
- 2kusyCibule
- 2špetkyPepř černý mletý
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 2kusyFeferony
- 130gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 250mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 500gramůLečo sterilované
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
547 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
39 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na nudličky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, feferonky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, hrášek scedíme a necháme okapat.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté vmícháme sůl a koření a promícháme. Do směsi zamícháme lečo, žampiony, hrášek, feferonky, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.