Guláš se smetanou
165 min.
Ingredience
- 2kilogramyHovězí maso přední
- 450gramůCibule
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaSůl
- 100gramůSádlo škvařené
- 1,1litryHovězí vývar základní
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na jíšku
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1036 kcal
Bílkoviny
90 g
Tuky
66 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné maso opláchneme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo.
- 2V kastrolu na sádle zpěníme cibuli a osmažíme dozlatova. Poté přidáme maso a ze všech stran za častého míchání osmažíme. Když maso zezlátne, přisypeme mletou papriku, promícháme a přilijeme 2/3 vývaru. Pod poklicí maso na mírném plameni dusíme asi 2 hodiny. Během dušení přiléváme zbylý vývar a maso mícháme.
- 3V mezičase z másla a mouky usmažíme světlehnědou jíšku.
- 4K měkkému masu vmícháme jíšku a smetanu a pečlivě zašleháme. Za stálého míchání na mírném plameni povaříme alespoň 10 minut. Před podáváním guláš osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 5. 10. 2015
Guláš se smetanou
Guláš se smetanou je skvělou volbou pro všední oběd, ale i třeba ten víkendový, protože chutná báječně. Nakrmíte jím více lidí a všichni budou doslova a do písmene spokojení. Sice byste měli začít s přípravou trošku dřív než s gulášem z vepřového masa, ale výsledek stojí za to.