Guláš z bažanta na pivě
90 min.
Ingredience
- 100gramůSádlo vepřové škvařené
- 4kusyCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2špetkyKmín drcený
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 250mililitrůVoda pitná
- 4kusyRajčata
- 800gramůBrambory
- 3kusyMrkev kořen
- 800gramůBažant obecný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
45 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme najemno, rajčata spaříme, sloupneme, vykrájíme semena a nakrájíme na kostičky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěnou mrkev nakrájíme na plátky. Bažanta dokonale očistíme a naporcujeme.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, přidáme porce bažanta a osmažíme ze všech stran. Poté přidáme koření, sůl, promícháme, zalijeme částí piva a pod poklicí dusíme. Bažanta po částech podléváme zbylým pivem.
- 3Když je maso poloměkké, přidáme brambory, rajčata, mrkev a dovaříme. Je-li třeba, podlijeme vodou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.