Guláš z buřtů
30 min.
Ingredience
- 600gramůŠpekáčky
- 2kusyCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusFeferony
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
581 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
57 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Buřty oloupeme a nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme, polovinu jedné nakrájíme na kolečka a zbytek nakrájíme najemno. Feferonku rozřízneme, zbavíme jadérek, omyjeme studenou vodou a nakrájíme na malé kousky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm drobně nakrájenou cibuli, přimícháme papriku, přidáme nakrájené buřty a prudce je opečeme. Pak směs zaprášíme moukou, osmahneme, přilijeme pivo, dochutíme pepřem a solí, přimícháme nakrájenou feferonku a dusíme pod pokličkou, až jsou buřty měkké. V průběhu dušení podléváme pivem a vodou.
- 3Guláš rozdělíme na servírovací talíře, na porce dáme kolečka cibule a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.