Guláš z divočáka

105 min.
Česká republika

Ingredience

    • 800gramůKančí kýta
    • 3kusyCibule
    • 200gramůSlanina vepřová
    • 2litryVývar z hovězích kostí
    • 1lžičkaPaprika mletá sladká
    • 1špetkaChilli koření mleté
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 1lžičkaKmín mletý
    • 1lžičkaCitronová šťáva
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme v kastrolu. Přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, vložíme na kostky nakrájené maso a zprudka orestujeme. Přisypeme mletou papriku, kmín, osolíme a opepříme. Podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa. Před koncem dušení přidáme špetku chilli koření (nebo chilli papričku). Guláš zahustíme moukou rozkvedlanou v troše vody, povaříme a nakonec dochutíme citronovou šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.