Guláš z hovězího a vepřového masa se zelím
70 min.
Ingredience
- 250gramůHovězí maso zadní
- 250gramůVepřová plec
- 150gramůAnglická slanina
- 2kusyCibule
- 500gramůZelí kysané
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1špetkaKmín drcený
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
693 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
45 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
894 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zelí slijeme, necháme v sítu okapat a překrájíme na menší kousky. Hovězí i vepřové maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostky, opepříme a osolíme.
- 2Ve velké pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, pak přisypeme nakrájenou cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme mletou papriku, chvíli smažíme, pak do pánve vložíme hovězí maso a prudce je opečeme za stálého míchání po všech stranách. Když pustí šťávu, zmírníme oheň, přisypeme kmín, přilijeme část vývaru a přikryté pokličkou dusíme.
- 3Přibližně po 15 minutách přidáme do pánve vepřové maso a nakrájené zelí a pokračujeme v dušení. Za 10 minut směs v pánvi zaprášíme moukou a necháme chvíli smažit, pak za stálého míchání vlijeme zakysanou smetanu.
- 4Guláš dochutíme pepřem a solí a ještě chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.