Guláš z hub a pórku
35 min.
Ingredience
- 0,5kilogramHouby čerstvé
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 200gramůPárky jemné
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1špetkaKmín drcený
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
297 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na kostičky. Párky nakrájíme na kolečka.
- 2Houby očistíme, opláchneme studenou vodou a nakrájíme na kousky.
- 3V hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme k ní cibuli a nakrájené houby, okmínujeme, opepříme, osolíme a vše pod pokličkou krátce podusíme. Potom do hrnce přisypeme nakrájené párky a mletou papriku, přilijeme rajčatový protlak a pivo, směs promícháme a necháme pod pokličkou dusit, až jsou houby a párky měkké.
- 4Během dušení guláš občas zamícháme a podle potřeby přiléváme vodu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.