Guláš z jelení kýty
60 min.
Ingredience
- 1kilogramJelení kýta
- 2lžíceSádlo škvařené
- 60gramůSlanina vepřová
- 4kusyCibule
- 1lžícePaprika mletá sladká
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceKečup ostrý
- 700mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
16 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jelení kýtu nakrájíme na větší kostky. V rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí na sádle, přimícháme maso a po všech stranách osmažíme. Maso osolíme, opepříme, zasypeme oběma mletými paprikami, promícháme, podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou.
- 2Když je maso téměř měkké, vyndáme maso na mísu, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, přidáme kečup, promícháme a dobře provaříme. Do hotové omáčky vrátíme maso a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.