Guláš z jelení kýty

60 min.
Česká republika

Ingredience

      • 1kilogramJelení kýta
      • 2lžíceSádlo škvařené
      • 60gramůSlanina vepřová
      • 4kusyCibule
      • 1lžícePaprika mletá sladká
      • 2špetkyPepř černý mletý
      • 2lžíceMouka pšeničná hladká
      • 4lžíceKečup ostrý
      • 700mililitrůVoda pitná
      • 0,5lžičkaSůl
      • 0,25lžičkaPaprika mletá pálivá
    Počet porcí:
    5

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    447 kcal
    Bílkoviny
    62 g
    Tuky
    16 g
    Sacharidy
    12 g
    Vláknina
    2 g
    Cukr
    3 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Jelení kýtu nakrájíme na větší kostky. V rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí na sádle, přimícháme maso a po všech stranách osmažíme. Maso osolíme, opepříme, zasypeme oběma mletými paprikami, promícháme, podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou.
    • 2
      Když je maso téměř měkké, vyndáme maso na mísu, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, přidáme kečup, promícháme a dobře provaříme. Do hotové omáčky vrátíme maso a prohřejeme.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.