Guláš z kančí plece
110 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 30gramůSůl
- 2gramyKmín celý
- 50gramůCitrony
- 20gramůČesnek
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 120gramůTuk
- 800mililitrůVoda pitná
- 1gramMajoránka
- 1000gramůKančí plec
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kančí plec očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky.
- 2Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a omytý a na plátky nakrájený citron. Do tohoto základu vložíme maso.
- 3Maso v základu dusíme za občasného promíchání téměř doměkka a potom je vyjmeme.
- 4Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, dobře rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme drcenou majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 5Před koncem varu omáčku přisolíme a procedíme na maso.
- 6Nakonec pokrm ještě velmi krátce převaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.