Guláš z kančí plece

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
278 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kančí plec očistíme, opláchneme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na části tuku osmažíme drobně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, přidáme papriku a po zpěnění zalijeme částí vody. Přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a omytý a na plátky nakrájený citron. Do tohoto základu vložíme maso.
  • 3
    Maso v základu dusíme za občasného promíchání téměř doměkka a potom je vyjmeme.
  • 4
    Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, dobře rozšleháme, rozředíme vodou, přidáme drcenou majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  • 5
    Před koncem varu omáčku přisolíme a procedíme na maso.
  • 6
    Nakonec pokrm ještě velmi krátce převaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.