Guláš z kančího bůčku
60 min.
Ingredience
- 600gramůKančí bok
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 500gramůZelí kysané
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžičkaSůl
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 300mililitrůVoda pitná
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
43 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, bůček nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme, kysané zelí scedíme a pokrájíme.
- 2Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, přidáme maso a chvilku zarestujeme. Poté vmícháme papriku a zalijeme vodou. Směs ochutíme kořením, osolíme a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké.
- 3V mezičase uvaříme doměkka zelí a scedíme je.
- 4Do téměř udušeného masa vmícháme zelí a zahustíme smetanou, v níž jsme rozmíchali mouku. Guláš alespoň pět minut za stálého míchání povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.