Guláš z kapra
40 min.
Ingredience
- 200gramůCibule
- 1lžičkaSůl
- 60gramůOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 0,25litrZakysaná smetana
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1000gramůKapr obecný
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
45 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
889 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kapra nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a opečeme na polovině tuku.
- 2Na zbylém tuku zpěníme nakrájenou cibuli dorůžova, zasypeme paprikou a zalijeme vodou (nebo vývarem). Přidáme kousky kapra, 2 lžíce rajčatového protlaku a dusíme asi 10 minut. Do kysané smetany rozšleháme žloutky a přilijeme do dušeného základu.
- 3Nádobu přendáme do vodní lázně, aby se guláš nevařil a necháme jej zhoustnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.