Guláš z kapra se zeleninou
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100gramůRajčata
- 100gramůPaprika zelená
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 700gramůKapr obecný
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kapra očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a ocas, maso dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Maso kapra osolíme a obalíme v hladké mouce.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci ji rozškvaříme. Pak ke slanině přidáme kousky rybího masa, které osmažíme dorůžova
- 3a vyndáme na talíř.
- 4Do oleje dáme drobně pokrájenou cibuli, kterou zpěníme, pak posypeme moukou a sladkou paprikou, zamícháme a přidáme omytá pokrájená rajčata a omyté papriky pokrájené na proužky (bez jadřinců). Zeleninu dusíme přibližně 15 minut pod pokličkou, až potom k ní přidáme osmažené kousky kapra. Spolu dusíme při mírné teplotě přibližně 10-15 minut.
- 5Když je vše měkké, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a krátce dovaříme. Nakonec do guláše přidáme pro zjemnění lžíci másla.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.