Guláš z kapra se zeleninou

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
41 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kapra očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a ocas, maso dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Maso kapra osolíme a obalíme v hladké mouce.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci ji rozškvaříme. Pak ke slanině přidáme kousky rybího masa, které osmažíme dorůžova
  • 3
    a vyndáme na talíř.
  • 4
    Do oleje dáme drobně pokrájenou cibuli, kterou zpěníme, pak posypeme moukou a sladkou paprikou, zamícháme a přidáme omytá pokrájená rajčata a omyté papriky pokrájené na proužky (bez jadřinců). Zeleninu dusíme přibližně 15 minut pod pokličkou, až potom k ní přidáme osmažené kousky kapra. Spolu dusíme při mírné teplotě přibližně 10-15 minut.
  • 5
    Když je vše měkké, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a krátce dovaříme. Nakonec do guláše přidáme pro zjemnění lžíci másla.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.