Guláš z kapřích filetů s kuřecí šunkou a hráškem
125 min.
Ingredience
- 250mililitrůVoda pitná
- 240gramůKapr obecný
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 20gramůOlej rostlinný
- 60gramůCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 30gramůHrášek mražený
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůMouka pšeničná hladká
- 20gramůKečup
- 20gramůŠunka kuřecí Velkopavlovická
- 0,5kostkaMasox
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Šunku a cibuli nakrájíme na kostičky. Kapra očistíme, stáhneme z kůže, vyfiletujeme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a nakrájíme na větší kousky. Rybu necháme pod fólií v misce zhruba 1 hodinu v chladničce. V 250 ml vody uvaříme 1/2 kostky masoxu.
- 2Rybí maso vyndáme, osušíme, poprášíme moukou a na polovině rozpáleného oleje na pánvi osmažíme, poté maso přeložíme na mísu. Na druhé polovině oleje osmažíme cibuli, poté přidáme šunku, na závěr mletou papriku, mražený hrášek, kečup a hovězí vývar. Necháme na mírném plameni dusit asi 15 minut, poté vložíme rybu a ještě asi 10 minut dusíme.
- 3Jako přílohu volíme šťouchané brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.