Guláš z telecího masa
70 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 150gramůTelecí maso přední
- 20gramůOlej rostlinný
- 500mililitrůVoda pitná
- 100gramůJogurt bílý
- 1kusVejce slepičí
- 100gramůOkurky nakládané
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůŠunkový salám
- 10gramůSýr Eidam cihla 30%
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžícePetržel - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Telecí maso očistíme a nakrájíme na střední kostky. Ve větším rendlíku zpěníme na tuku drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a vsypeme mletou papriku. Pár vteřin restujeme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí.
- 2V mezičase uvaříme vejce a nakrájíme ho na plátky, nadrobno pokrájíme okurky, na střední kostičky nakrájíme salám, petrželovou nať posekáme nadrobno a ustrouháme sýr, který přikryjeme fólií.
- 3Když je maso poloměkké, přidáme k němu pokrájený salám a ještě dusíme. Poté do šťávy zamícháme jogurt, v němž jsme rozšlehali mouku. Směs dusíme, dokud není maso měkké. Na závěr přidáme okurku, petrželovou nať a plátky vejce. Guláš opatrně promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. Jako přílohu volíme vařené brambory, rýži nebo těstoviny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.