Guláš z telecího masa

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Telecí maso očistíme a nakrájíme na střední kostky. Ve větším rendlíku zpěníme na tuku drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a vsypeme mletou papriku. Pár vteřin restujeme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí.
  • 2
    V mezičase uvaříme vejce a nakrájíme ho na plátky, nadrobno pokrájíme okurky, na střední kostičky nakrájíme salám, petrželovou nať posekáme nadrobno a ustrouháme sýr, který přikryjeme fólií.
  • 3
    Když je maso poloměkké, přidáme k němu pokrájený salám a ještě dusíme. Poté do šťávy zamícháme jogurt, v němž jsme rozšlehali mouku. Směs dusíme, dokud není maso měkké. Na závěr přidáme okurku, petrželovou nať a plátky vejce. Guláš opatrně promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. Jako přílohu volíme vařené brambory, rýži nebo těstoviny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.