Guláš z tresky
33 min.
Ingredience
- 1kilogramFilé z aljašské tresky
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2špetkyPaprika mletá pálivá
- 0,25kusMasox
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
199 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
4 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
839 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filé nakrájíme na kostky, osolíme čtvrtinou lžičky soli, vložíme do hluboké pánve na rozpálený olej. Při smažení rybu obracíme opatrně, aby se nerozpadla. Když je ryba osmažená, vyjmeme ji na mísu, do oleje vsypeme cibuli nakrájenou nadrobno a osmažíme. Poté přisypeme obě papriky, mouku a chvilku restujeme. Osmaženou mouku zalijeme vodou, rozšleháme, aby se neudělaly hrudky, přidáme masox a česnek utřený se zbylou solí, dusíme alespoň patnáct minut.
- 2Na konec varu vložíme do omáčky osmaženou rybu, aby se prohřála.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.