Guláš z vepřového masa a fazolí
35 min.
Ingredience
- 400gramůVepřová kýta
- 1kusPaprika červená
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyCibule
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2,5decilitryVývar drůbeží
- 250gramůFazole červené sterilované
- 50gramůKukuřice cukrová nakládaná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
20 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vepřové maso omyjeme a osušíme, nakrájíme na nudličky, naklepeme, okořeníme paprikou, pepřem a solí.
- 2Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Cibule oloupeme a nakrájíme na plátky. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na jemné proužky. Fazole slijeme z nálevu, propláchneme v sítu studenou vodou a necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a kousky masa na něm při stálém míchání prudce osmažíme ze všech stran. Potom přidáme nakrájené papriky, cibuli i chilli papričku, promícháme a dusíme pod pokličkou 5 minut. Směs zaprášíme moukou, zalijeme vývarem, mícháme a ještě 5 minut vaříme. Nakonec přisypeme fazole a kukuřici, vše důkladně promícháme a vaříme dalších 10 minut. Občas promícháme a dochutíme paprikou, pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.