Guláš ze skopového masa
80 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1000gramůSkopové maso přední
- 120gramůTuk
- 800mililitrůVoda pitná
- 30gramůSůl
- 2gramyKmín celý
- 1gramMajoránka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 15gramůČesnek
- 80gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Skopové maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
- 2Cibuli oloupeme, na drobno nakrájíme a na části tuku ji osmažíme dorůžova. Přidáme papriku, zpěníme ji a zalijeme částí vody.
- 3Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, rozetřený česnek, kmín a nakonec maso.
- 4Maso za občasného promíchání dusíme téměř doměkka a potom je vyjmeme.
- 5Základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z prosáté mouky, rozšleháme, zalijeme vodou. přidáme majoránku a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- 6Před koncem varu omáčku podle chuti přisolíme a přecedíme ji na maso. Vše ještě krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.