Guláš ze srnčího nebo zaječího masa s parmezánem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Odblaněné maso vykostíme, nakrájíme na stejné kousky a každý protkneme proužkem slaniny. Zbytek slaniny drobně nakrájíme a osmažíme na ni šálek kořenové zeleniny nakrájené na proužky. K zelenině přidáme nasekaný česnek a chvíli po něm přidáme osolené a připravené maso. Rychle jej opečeme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme a dusíme. Po půl hodině dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme do měkka.
  • 2
    Na lžíci másla podusíme zvlášť druhou část zeleniny s rozkrájenou cibulí, přeseknutými kostmi a odřezky z masa. Do směsi vlijeme víno a rozvaříme na kaši. Hotovou směs prolisujeme k masu a společně povaříme.
  • 3
    Ze šťávy vyjmeme bobkový list a koření. Hotový guláš posypeme strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.