Guláš ze srnčího nebo zaječího masa s parmezánem
75 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5lžicVíno červené
- 1kusBobkový list
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1kilogramSrnčí kýta
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 5kusůRajčata
- 100gramůSlanina vepřová
- 4stroužkyČesnek
- 1špetkaNové koření mleté
- 1lžičkaSůl
- 1,5šálkyZelenina kořenová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
430 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Odblaněné maso vykostíme, nakrájíme na stejné kousky a každý protkneme proužkem slaniny. Zbytek slaniny drobně nakrájíme a osmažíme na ni šálek kořenové zeleniny nakrájené na proužky. K zelenině přidáme nasekaný česnek a chvíli po něm přidáme osolené a připravené maso. Rychle jej opečeme, podlijeme trochou vývaru, okořeníme a dusíme. Po půl hodině dušení přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a vše dusíme do měkka.
- 2Na lžíci másla podusíme zvlášť druhou část zeleniny s rozkrájenou cibulí, přeseknutými kostmi a odřezky z masa. Do směsi vlijeme víno a rozvaříme na kaši. Hotovou směs prolisujeme k masu a společně povaříme.
- 3Ze šťávy vyjmeme bobkový list a koření. Hotový guláš posypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.