Gumbo kuřecí po cajunsku
30 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 1kusCibule
- 1kusPaprika zelená
- 90gramůRýže dlouhozrnná
- 3decilitryVývar drůbeží
- 1kusChilli paprička
- 225gramůOkra - Ibišek jedlý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCeler - nať
- 1lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1204 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
55 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej ve velké pánvi a osmahneme dozlatova kuřecí stehýnka. Poté je vyndáme z pánve.
- 2Do pánve dáme pokrájenou cibuli, celer, pepř a minutu smažíme. Vylijeme přebytečný olej. Přidáme rýži a smažíme minutu. Přilijeme vývar a uvedeme do varu. Pokrájím okru a chilli papričku, přidáme vše do pánve s rajčatovým protlakem, osolíme a opepříme.
- 3Vrátíme do pánve kuřecí stehna, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut. Občas zamícháme.
- 4Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.