Halibut na řecký způsob
25 min.
Ingredience
- 3kusyRajčata
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 4kusyHalibut atlantický
- 1špetkaSůl
- 125gramůMajonéza
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCitronová šťáva
- 2lžíceMáta
- 1kusCitrony
- 100gramůSýr smetanový 65%
- 3lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2015 kcal
Bílkoviny
316 g
Tuky
72 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rajčata rozkrojíme na osminky, naskládáme do zapékací mísy, přelijeme 2 lžícemi oleje, vinným octem a osolíme.
- 2Malý pekáček vyložíme pečicím papírem a zlehka potřeme olejem. Vložíme rybí filé kůží dolů, ochutíme solí a pepřem.
- 3Rozmícháme smetanový sýr s majonézou, nasekaným koprem, nasekanou mátou, citronovou šťávou a tuto směs rozdělíme na ryby. Na každou přidáme dvě kolečka citronu. Pokapeme zbytkem olivového oleje a pečeme v rozehřáté troubě i s rajčaty cca 15min.
- 4Rybu podáváme s rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.