Halušky s bryndzou
35 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Brynza
- 1špetkaSůl
- 100gramůAnglická slanina
- 600gramůBrambory
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
21 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
5 g
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Nastrouháme brambory, přidáváme postupně mouku nebo trochu vody, aby vzniklo hustší těsto.
- 2Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu.
- 3Do vroucí vody seškrabujeme po menších kouskách halušky - nebo přes cedník.
- 4Vaříme dokud nevyplavou, pak je sítkem vyjmeme a promícháme s bryndzou.
- 5Nakrájenou slaninu na kostičky osmahneme na pánvi.
- 6Halušky dáme na talíř a posypeme slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.