Halušky se sýrovou omáčkou
20 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 130gramůSýr Gorgonzola
- 1špetkaPepř bílý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 400gramůTěstoviny konzumní
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
42 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Vodu v hrnci osolíme, přivedeme k varu a zavaříme halušky. Podle typu je vaříme 12-15 minut.
- 2V hrnci nebo rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, zasmahneme ji a přilijeme teplé mléko, dobře mícháme, až vznikne hladký bešamel.
- 3Sýr rozdrobíme a přidáme do omáčky, mírně přisolíme, opepříme a zahustíme žloutkem.
- 4Halušky necháme okapat, upravíme je na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.