Halušky se sýrovou omáčkou

20 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
670 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
42 mg
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vodu v hrnci osolíme, přivedeme k varu a zavaříme halušky. Podle typu je vaříme 12-15 minut.
  • 2
    V hrnci nebo rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme mouku, zasmahneme ji a přilijeme teplé mléko, dobře mícháme, až vznikne hladký bešamel.
  • 3
    Sýr rozdrobíme a přidáme do omáčky, mírně přisolíme, opepříme a zahustíme žloutkem.
  • 4
    Halušky necháme okapat, upravíme je na mísu, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.