Halušky se zelím a anglickou slaninou

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
34 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
14 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vyšší pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm najemno nakrájenou cibuli. Poté přidáme nakrájenou slaninu a po chvíli zelí nakrájené na nudličky. Za občasného míchání dusíme asi půl hodiny, dokud zelí nezměkne. Odstavíme a udržujeme teplé.
  • 2
    Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Postupně vmícháme mouku až vytvoříme ne moc husté těsto.
  • 3
    Po částech je dáváme na síto na halušky a protlačujeme přímo do vroucí osolené vody. Promícháme, aby se halušky nepřilepily a vaříme cca 4min. Poté scedíme, necháme okapat, promícháme se zelím, dochutíme solí a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 9. 11. 2015
Halušky se zelím a anglickou slaninou
Halušky byly dobré, ale musela jsem upravit. V receptu mně chybělo vejce, bez toho to nešlo a rozhodně více soli. Jinak mňamka 🙂